Alla inlägg under februari 2008

Av Mattias Pettersson - 6 februari 2008 00:27

Nu så börjas det, jag har slagit mig ner framför CNN och ska rapportera från supertuesday. Ska försöka gå ut med vinnarna i några stater gärna innan CNN gör det. Amerikanska primärvalet är intressant, dels p.g.a att det är viktigt för världens politik och dels så för att det är spännande och intressant tävlingsform. Jag gillar ju statistik och sånt. På republikanska sidan håller jag på Romney som jag ser som en lättare motståndare för demokraterna. På demokratiska sidan håller jag på Obama.

Tänkte börja med att gå ut med några väntade vinnare.

West wirgina är klart, där vann Huckabee
Jag går ut med Obama som vinnare i Illinois och Georgia.
Jag går ut med Clinton som vinnare i New York.
Jag går ut med Mccain som vinnare av New York, New Jersey,Arizona, Conneticut och Illinois.

Jag går ut med Romney som vinnare av Massachusetts, Colorado och Utah.

Jag går ut med att Ron Paul inte kommer att vinna en enda stat.


Av Mattias Pettersson - 5 februari 2008 08:01

Tobbe sa att han hört talas om superdupertisdag, jag avfärde honom som att han hade hört fel. Men han hade rätt på svt kallar vissa klåpare supertisdagen för superdupertisdagen för att den är än viktigare i år. Fånigt namn det där.

Men ikväll ser jag på CNN och ska försöka hålla bloggen uppdaterad om utvecklingen.

Av Mattias Pettersson - 5 februari 2008 00:01

Sms-konversation mellan Jonas och Joel:
Jonas: Glöm inte att ringa Sehlin imorrn och gratulera på fettisdagen!
Joel: Hahahahahahahahaha!
Joel igen: Aa hahahaha haha haha aaaa haha!
Joel återigen: Haha haha jaaa haha näe det ska jag inte glömma!

Linus bjöd på semlor igår det var snällt, han får en guldstjärna

Av Mattias Pettersson - 4 februari 2008 21:50

Många företag använder sig av olika personlighetstest för att kolla om en sökande är lämpad för ett jobb. Nu visar sig att dessa test (föga överraskande?) i många fall saknar vetenskaplig förankring.

Cathrin Koberstain fick göra ett sådant test, där hon fick bland annat frågor som "vilket djur hon skulle vilja vara".

"Cathrin Koberstein fick aldrig reda på resultatet av sitt personlighetstestet. Men hon är säker på att hon aldrig skulle gå med på att ta ett liknande test igen:

-Då skulle jag ha sagt att såna här frågor vill jag inte svara på, det har ingen relevans för jobbet. "

Förmodade svaret tillbaka?
- Isåfall har nog inte du någon relevans för jobbet....

När ska man stå upp för sina principer egentligen? Åsikter?

Av Mattias Pettersson - 4 februari 2008 20:54

Vi har fått nya grannar, deras främsta hobby är att borra i väggen.

De har också fått ta del av vårat internat. De sitter på den strategiska lägenheten rakt under oss, så att det gäller att vara på god fot med dom.

Man vill ju göra ett bra första intryck...

Av Mattias Pettersson - 4 februari 2008 11:39

Det är svårt att låta bli att bli nostalgisk när man vandrar runt på Östra. Där finns Roger som rackar ner på sammare, Gudrun som är lite charmigt osäker och Börje som nu fått väldigt svårt med att gå.

I matsalen sätter jag mig vid våra gamla NV-bord i närheten av trapporna. Jag tänker på de mjölkfällor som placerades eller den eviga frågan om det är potatis i maten. Självklart så serverar "råttan" maten, men det finns vissa nya mattanter. Jag har inte blivit ifrågasatt ännu att jag äter där, mattanterna känner inte igen mig och jag brukar smälta in bland IVIK-gänget som ser några år äldre ut än vad jag själv är. Själv tycker jag att jag sklulle kunna klara mig undan som fem år yngre.

Men Östra har förbättras även, jag har lämnat min cykel olåst varje dag och den har stått där varje dag (peppar peppar). En gång trodde jag att den hade blivit stulen, då kändes det så onödigt att jag inte låst cykeln. Men nu var det inte så, så jag fortsätter nog på inslagen väg.

Det blir en lugn vecka denna vecka, har min sista lektion imorgon, så jag ska försöka få någonting gjort i veckan

Av Mattias Pettersson - 4 februari 2008 04:33

Vad gjorde jag i natt tro? Pluggade jag eller förberedde lektion? Svaret är nej, jag följde den 42:a upplagan av superbowl.
För er som inte vet vad det innebär så säger jag att det är finalen i amerikansk fotboll (NFL). Denna upplaga kunde bli historisk
eftersom New England Patriots (från Boston) gått genom serien och slutspelet utan en enda förlust. 18 raka segrar, före New England så
har bara ett lag lyckats med bedriften att gå obsegrad genom serien och sen vinna superbowl och det var Maiami Dolphins lag från 1972 (16 raka vinster).
New Englands spelare har slagit rekord efter rekord av deras offensiva spelare och deras quaterback Tom Brady nämns som en av det bästa spelarna genom tiderna. Tom Brady som dejtar Giselle Budchen har rekordet i touchdown passar på en säsong nämligen 50. New Englands widereciever Randy Moss har rekordet i antalet mottagna pass för touchdown. Deras hinder i finalen var New York Giants som pressat Patroits i grundserien i en mycket underhållande match som Patriots vann med 38-35. 
Matchen började med att Giants höll i bollen tio minuter innan New England fick anfalla, detta är rekord i superbowls historia. Men trots detta övertag så lyckas man inte göra mer än ett field goal och ta ledningen med 3-0. När Patriots anfaller så bedöms begår Giants en foul inne i endzone, vilket innebär att Patriots får first and goal. På andra försöket springer runningback Marouney in med bollen och gör en touchdown. 7-3 står det till Patriots i halvtid trots att Giants dominerat stora delar av matchen mest tack vare ett fantastiskt försvarsspel. Det är även resultatet efter tredje quartern vilket är det näst lägsta resultat i superbowls historia efter 3 quaters.
I fjärde quatern så gör först Giants touchdown sedan så gör Patriots detsamma efter en imponerande kastserie av Brady, metodiskt fram från egen 10 yards linje. Viktig spelare för Patriots var Wes Welker som räddade dem vi flera 3:rd downs. Vid detta läge är det två minuter kvar och Giants behöver en touchdown. Giants har så långt varit överraskande bra med i matchen och sackat Brady fem gånger vilket är två gånger mer än något annat lag gjort under säsongen. Med ungefär en minuten gör Giants quarterback Eje Manning (lillebror till den kändare quarterbacken i Colts Peyton Manning) en imponerande rörelse där han sliter sig loss från tröjdragningar och levererar en 40-yards pass. Med 35 sekunder kvar av matchen avgör Giants med en touchdown och Patriots förlorar sin första match för säsongen. En riktig skräll.

Snabba regler för nybörjare:
Man har fyra försök på sig att ta sig framåt med bollen 10 yards annars går bollen över till motståndarna.


Far bollen eller spelaren som håller bollen i marken (med andra kroppsdelar än händer och fötter) så är bollen död.


Touchdown ger 6 poäng och field goal ger 3 poäng. Man får chansen efter en touchdown på ett field goal som ger 1 poäng.


Planen är 100 yards lång och uppdelad i tio yards linjer från vardera sidan med 50 yard mittemellan.

Amerikansk fotboll är perfekt för amerikaner. Många pauser vilket innebär att man kan sända reklam och att man kan ta sig något att äta. Alltid action vid varje spel, vilket är bra för amerikaner som inte har så mycket tålamod. Man behöver inte tänka så mycket för att utöva sporten. De enda riktiga tänkarna i sporten är coacherna och quarterbacken. Det är en fysisk sport med skydd vilket gör att man känner sig "manlig" om man utövar den. Det är en instutition som parar ihop spelarna med alla cherleders.

I halvtid uppträdde Tom Petty and the heartbreakers

Av Mattias Pettersson - 3 februari 2008 00:11

Tänkte ha min första tävling här på bloggen. Maila mig på yeahskivas@hotmail.com era bästa sexhistorier, vinnaren vinner en frukostbuffé tillsammans med mig på Hotel Plaza i Umeå. Vinnarmailet presenteras här på bloggen.

Själv kan jag presentera de mest extravaganta platser jag själv haft sex på:
Hos mormor
På käksbordet
På diskbänken
På en parkbänk vid älven
I bubbelpoolen på IKSU spa
I lilla badbassängen på IKSU
På midgårdsskolan

Ställen som jag onanerat på då? Inga kommentarer :)

Men vill ni skicka in en onanihistoria så välkommen.


Presentation

Omröstning

Är Tom Kaulitz en dålig förebild?
 Ja
 Nej
 Nej, fast synd på matematiken bara

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards