Alla inlägg under februari 2008

Av Mattias Pettersson - 14 februari 2008 23:40

Är det alla hjärtans dag!

Jag firade det genom att ta en bagel med Tobbe på stan.
Titta på fysiklektioner.
Drömma om Amerikat.
Köpa en liten bakelse på Östra.
Träning med B-Å.
Våldsklicka på presentationer på Spraydate.

Men ingen runk

Glad alla hjärtans dag allihop!

Av Mattias Pettersson - 13 februari 2008 19:48

Idag kom våran handledare från universitet och kollade på våra lektioner. Dagen började inte helt bra då jag tagit fel på tiden till Klas lektion. Trodde den började 10.00 men den började 9.40

På min egen lektion så lekte jag med smartboarden och hade en powerpointpresentation. Jag gjorde några fel som att jag råkade lösa upp en uppgift fel som jag upptäckte sen.

Filmen från You tube jag skulle visa tog lite tid att ladda. Jag råkade rita in grafen fel till min medelhastighetsuppgift. Vilket gjorde att min bilhastighet förändrades till 120 km/h på en sträcka 2 km. Min handledare tyckte också att klassen blev lite stimmig, vilket jag kände var lugnt.

Framförallt gick det segt och jag hann inte med allt jag hade tänkt (lät dem anteckna för mkt av powerpointpresentationen). Men jag fick applåd av klassen efteråt iaf som uppmuntran/tröst.

Min styrka ligger nog i min förmåga att ha en kontakt med klassen. Men jag har slutat vara orolig för vad handledaren skla tycka, det får gå som det går jag är lite less just nu. Denna video visade jag klassen.

Av Mattias Pettersson - 12 februari 2008 17:22

Efter lite diskussion om man skulle åka till Montana på en ev road tripp så har jag bestämt mig för att stödja ett sådant beslut. Här kommer lite information om staten.

Under sommaren är medeltemperaturen i Montana 20 grader Celsius. Turism är en viktig inkomstkälla och det är den stat med tredje lägst befolkningstäthet.

Saxat från hemsida:
Montana

USA:s fjärde största stat med gott om plats för de knappt en miljon invånarna. Montana anses vara den stat i Amerika som har högst livskvalitet. Ett rikt djurliv, stora vidder, berg, floder, sjöar och prärie gör att det finns något för alla och envar att upptäcka. Vad folk ändå brukar lägga märke till mest i Montana är himlen. Den ändlösa, underbart blå himlen; därav smeknamnet "Big Sky Country".

Montanas vilda och orörda natur är en populär plats för filminspelningar. Filmerna "The River Wild, "A River Runs Through It" och bioaktuella "Horse Whisperer", har spelats in här. Westerntraditionen är stark, det finns många rancher och flera rodeos.

I Montanas vildmark finns det största antalet grizzlybjörnar söder om Kanada, landets största bestånd av Rocky Mountain Bighorn Sheep, mängder av älgar, rådjur, vithövdade örnar och andra vilda djur. Här har de gott om plats och kan leva i en ren och oförstörd miljö.

Det är svårt att peka ut enskilda sevärdheter i Montana. Något som absolut bör ses är Glacier National Park, "Crown of the Continent". Tillsammans med Waterton Lakes National Park i Alberta, Kanada, bildar Glacier N.P Waterton-Glacier International Peace Park World Heritage Site. Parken består bl a av ett 60-tal glaciärer. Verkligt vacker natur med oförglömliga vyer och möjlighet till många äventyrsaktiviteter. Mängder av fiskrika sjöar och fantastiska vandringsleder och ridvägar genom hela parken.

I National Bison Range lever 1000-tals långhåriga amerikanska bisonoxar. Här får de vara ifred och har gott om betesmarker. Mäktiga djur att titta på.

Gruvstäderna Helena och Butte vittnar om guldruschens glada dagar och här finns många minnesmärken och muséer från den tiden. Helena är för övrigt Montanas huvudstad.

I södra Montana ligger skidorten Big Sky, känd för sin fina pudersnö och vackra omgivningar.

En liten del av Yellowstone National Park ligger i Montana. Det är lätt att ta sig hit och definitivt värt ett besök. I parken kan du följa med på kittlande forsränningsäventyr och för dig som är intresserad av att pröva på livet som cowboy finns ett flertal rancher att hyra in sig på.


Några sevärdheter:

 Image:BitterrootMtnsMT.jpg

1. Bitterroot moutains

2.Glacier National Park

3. National Bison Range

4. Universitetsstaden Missoula



Av Mattias Pettersson - 11 februari 2008 23:47

Praktiken på Östra är lite som att gå efter "minnenas allé".
Idag så åt jag på en bricka som någon ristat in "bob hund" på, den låg mellan några brickor med www.vänster.nu. Jag undrar vem som gjort dem :)

Några av mina elever satte sig med mig idag på lunchen, de tyckte jag såg ensam ut. Jag berättade för dem om svunna tider, om matterappen om våra slogans mot sammare: "Hellre en op:are än en sammare", "Hellre tio sammare i sängen än en i riksdagen". Jag berättade om "MVG i Matte A till E", som faktiskt håller än. Jag berättade om rätt sida ån på uiniversitet.

Sen hade vi några gemensamma lärare, som min lärare i Historia B Ulla Persson, en gemensam favorit. Hon blandade alltid ihop mig och Ferry, när han sa något bra återupprepade jag det och fick beröm. En gång när jag sa något fel så vänder hon sig mot Ferry och säger "men hur tänkte du då?".

Härligt att vara nostalgisk ibland.

Av Mattias Pettersson - 10 februari 2008 23:06

Helgen var väldigt lyckad och i synnerhet Lördagen då vi firade vår goda vän Joel. Joel fick champagne, frukost, tårta och fikabröd på morgonen. Sedan så bakade vi pizza och hade efter det singstarturnering (kom 2:a av 11:a st !). Efter det körde vi kändisleken.

Väldigt kul att träffa Joel igen, han är verkligen en frisk fläkt och en dynamo i vårat gäng. En som taggar upp och drar igång idéer och projekt. En vital part av ens sociala liv kan man faktiskt säga. Umeå är mycket tommare utan Joel Hultdin.

På Söndag så taggade vi upp på våran idé (Roadtrip america 2009 eller 2010). Jag har spenderat lite av dagen och kollat upp om olika stater och annan information. Jag blev sugen på att besöka Montana och Yellowstone nationalpark, det borde kunna gå att köra som ett O runt USA på drygt 50 dagar. För detta räknar jag med att jag bör spara ihop en budget på 50000 kronor för att vara på säkra sidan. Jag tror jag ska spara och sätta in 2000 kr i månad på ett separat konto via autogiro.

Av Mattias Pettersson - 8 februari 2008 22:05

Det är lustigt det här att när man har ingenting att göra är man som mest upptagen. Den här veckan har jag varit uppslukad i något slags trött håglöst tillstånd. Ingenting går riktigt som det ska, även fast jag har massa saker som jag borde göra så får jag ingenting gjort. Ingenting som i verkligen ingenting jag hittar inte på något roligt heller. På fotbollsträningarna känner jag mig slö och relativt dålig. I skolan så gör jag det som jag måste göra så att det inte blir pinsamt (lektionsplaneringar och sånt) men låter bli att göra längre arbeten.

Just nu känner jag mig rätt less på vardagen och skulle nästan behöva en nystart eller ett mål och stanna upp så här mitt i mörkret. Jag vet inte vad det är men kanske är det baksmällan efter Gia som kommer nu.
Jag vill inte vara ensam men vill ändå vara fri. Men jag skulle verkligen vilj ha någon att älska som också älskar mig tillbaka. Mer kärlek till mig!

Av Mattias Pettersson - 7 februari 2008 21:52

På 16:e plats på bloggagratis.se. Detta blir mitt 50:e blogginlägg den här veckan

Presentation

Omröstning

Är Tom Kaulitz en dålig förebild?
 Ja
 Nej
 Nej, fast synd på matematiken bara

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards