Alla inlägg under april 2008

Av Mattias Pettersson - 9 april 2008 23:09


Jaurgh ett skepp kommer lastat med en pirat!


Jag ska gestalta en pirat nästa Måndag i en lågstadieklass. Så nu försöker jag gå in i karraktär, men det är svårt eftersom jag blivit förbjuden att supa, svära, spotta eller ens spela full. Frågan är hur jag ska tolka min karaktär, en rätt svår roll eftersom jag har svårt att vara brusig och arg, jag är ju som bara en liten pojke.

Sen är frågan vad jag ska ha skyldigheter mot barnen eller konsten?

Det har flyttat in nya grannar på Språkgränd 5, en barnfamilj eller åtminstone en pappa verkar det som. Vi är försiktigt pessimistiska.

Av Mattias Pettersson - 9 april 2008 00:27

Så röstar ni på Stureplan!

Dags att offentliggöra resultatet av den stora opinionsundersökningen som vi genomförde här i Stureplan Report för några veckor sen. Det är tveklöst intressanta siffror att ta del av, och jag räknar iskallt med att partistrateger runt om i stan kommer att endera skåla i champagne eller blixtinkalla till krismöten under eftermiddagen. Det är fler som röstat här än i en ordinarie Sifo-mätning, så resultatet torde vara om inte riks- så åtminstone Stureplansrepresentativt.

Slutbabblat. Såhär gick det:

sa-rostar-sr.jpg

Några snabba slutsatser:

  • Om det var val på Stureplan idag skulle moderaterna och folkpartiet få egen majoritet med sammanlagt 52 %. Det motsvarar väl ungefär läget i Stockholms kommun vid senaste valet.
  • Vare sig kd eller centern skulle komma in i riksdagen. Vilket kanske inte ska förvåna, då Stureplansfolket inte är känt för vare sig moralkonservatism eller glesbygdsromantik.
  • Vänsterblocket får 32 %. Inte mycket kanske, men med tanke på att den bara finns bara finns bakåtkammade pojkar från Saltis och Gucci-tjejer från Danderyd på Stureplan likväl en chock. Eller hur var det nu…?
  • Sex procent av den här bloggens läsare har uppenbarligen kommit helt fel, eftersom deras intellektuella kapacitet omöjligt kan räcka ens för att ta sig igenom den här meningen. Anledning näst längst till höger



    Inte mina hemtrakter det där direkt....

Av Mattias Pettersson - 8 april 2008 23:57

Misstror besöksstatistiken. Tror inte att jag har så många dagliga läsare, mer tillfälliga läsare som kommer via bloggen genom att söka efter någon amerikansk delstat eller någon sjuk kombination som KG Bergström + sex. Månadssiffran på besökare misstänker jag kommer att skrivas upp snart. Annars så innebär det att jag har minst 25 dagliga läsare. Av kommentarerna att döma så tror jag inte på det. Det är nog mest smutshunden och någon till som läser.

Av Mattias Pettersson - 8 april 2008 23:40

Alex skickar SMS

Till: Pelle Porseryd

Klockan 20.57

”Verkar vara fin stämning i studion... Har ni supit dem fulla?”

  Alex får SMS

Från: Pelle Porseryd

Klockan 21.00

”Fernethörnan i foajen funkar fint”

  Alex skickar SMS

Till: Pelle Porseryd

Klockan 21.01

”Hoppas tönten brolle åker. Det gör han, va?”

  Alex får SMS

Från: Pelle Porseryd

Klockan 21.05

”Vi riggar ju alltid sånt här så absolut om du vill. F ö har anton din lur”

  Alex skickar SMS

Till: Pelle Porseryd

Klockan 21.05

”Ha ha ha. Som vanligt. Han tog min förra också.”


Detta blir ett stort ramaskri och många blir upprörda

Brolle JR svarar med ett öppet brev där han bland annat skriver:
 

Jag tänker inte ge mig in i en medial pajkastning om vem som gjort vad eller inte gjort vad. Det tråkiga är att inte att de skrev det dem skrev om mig. Det tråkiga är att många av dem som röstar har fått sitt företroende raserat för tv4 och för telefonomröstningar överlag, av en högt uppsatt programchef på tv4. Hur DE skall säkerställa förtroendet igen är något DE borde se över.

Mattias anser: Alex Schulman kan vara ett svin javisst. Men folk är fan dum i huvudet, vems förtroende för omröstningar har egentligen förstörts?

Alex Schulman och Calle Schulman skriver:

Vi kan nu avslöja att Pelle Porseryd har riggat grejer förut. 1000apor ger er här hela listan på de skandal-sms som Pelle Porseryd skickat till Alex Schulman genom åren. Det är en skakande läsning om en maktfullkomlig, intrigerande madman som styr och ställer i Sverige och världen.


SMS FRÅN PELLE PORSERYD TILL ALEX SCHULMAN:

"Jag tror vi sätter Perelli som vinnare. Frågor på det?"
Under Melodifestivalens finalkväll, klockan 21.12


"Nä, nu tycker jag att vi byter regering i det här jävla landet. Jag riggar och fixar, hörs sen."
Valdagens morgon, den 16 september 2006.


"Nu river vi murjäveln."
Under ett besök i Berlin den 9 november 1989.


"Vi kör på Peking den här gången."
Dagen innan den olympiska kongressen 1996, när man tillkännagav vilket land som skulle få OS 2008.


"Nu droppar vi två små rackare över Japan, tycker jag."
Dagen efter Pearl Harbour, den 5 augusti 1945.


"Nu korsfäster vi den jäveln! Han snackar bara en massa skit."
År 33 eKr, på besök i Rom.


"Nä nu får det fan ta och bli lite varmt på den här skitplaneten"
År 10 000.


"Varde ljus"
Begynnelsen.


1000apor har halvhjärtat sökt Pelle Porseryd för en kommentar.





Av Mattias Pettersson - 8 april 2008 10:32

Dagens citat:

"Umeåpubliken stundtals vred sig av skratt, åtminstone på de bakre raderna."

/VK:s recensent, som själv var splittrad i sin bedömning av Jonas Gardells show, kunde inte undgå att notera entusiasmen från de som satt längst bak (kolla Mattias blogg så kan ni se vart han och company satt).

Av Mattias Pettersson - 7 april 2008 23:43

Hej mitt namn är Mattias Pettersson och jag söker jobbet som guide för Vattenfall på Stornorrfors kraftstation och i Klabböle. Anledningen att jag söker jobbet är att jag tror att det är ett  jobb som jag verkligen skulle kunna trivas med och att jag tror jag passar för jobbet.


Jag utbildar mig just nu till matte- och fysiklärare och jag tycker att det finns en hel del likheter mellan lärarjobbet och att vara en guide. Dels så är det viktigt att kunna göra ett ämne intressant och presentera det på ett intressant sätt. Dels så är det likheter att man står framför stora grupper av människor och pratar. Jag har ett intresse för människor och gillar att delen av lärarjobbet där man inspirerar, informerar och lär ur. Jag tror att mina erfarenheter från praktiken inom läraryrket tillsammans med mina fysikkunskaper skulle göra att jag passar för jobbet.


Jag har även hört mycket gott om jobbet och tre av mina närmaste vänner Linus Jansson , Jonas Stenberg och Joel Hultdin har jobbat tidigare somrar. Jag betecknar mig som en social, ansvarsfull person och tror att jag skulle trivas bra bland mina arbetskamrater. När det gäller språkkunskaper så talar jag engelska och svenska bra, förstår och pratar lite spanska. Jag vet inte om jag kan Tyska för jag har aldrig riktigt prövat.


Har ingenting annat inplanerat för sommaren så jag kan vara tillgänglig för arbete när som helst under sommaren.

Hoppas att få höra från er!


Mvh Mattias

Av Mattias Pettersson - 7 april 2008 20:15

Fredagen finns beskriven i ett tidigare inlägg, så här ägnar jag min tid åt att beskriva Lördag samt Söndag.


Vi åt middag på Språkgränd och sedan så gick vi för att se Gardell. Middagen bestod av Bulgursallad och var populär. Jonas gillade att det regnade så han kunde vara elegant med sitt paraply.

Recept Bulgursallad (7 pers):
1 pkt Bulgur
Massa goda saker

Sås:
Sweet thai Chili
Turkisk yougurt
Vitlök


Vi var många som tyckte att Gardell var rolig. Vi hade dock lite halvrisiga platser långt upp på läktaren. Roligt var skämtet t.ex skämtet om Jerry Williams som drog hem en brud med en liten hund som var fastbunden vid elementet. När det håller på att gå för Jerry vänder sig kvinnan till hunden och säger:
- Men vad gör farbrorn med matte?

Tråkigaste är nog hans sångakter, lite segt. VK gav förövrigt Jonas Gardell en trea.


Efteråt så for vi vidare till Strejknovskiy för en spörsmålsfest. Vi spelade bland annat på minuten vilket var roligt, lite väl snäll var vi ibland mot varandra. Vi fick skriva olika påståenden.
Jag skrev: "Därför häcklade jag ett gatubarn i Bucarest."
En jag fick var "Hur jag hamnade på en toalett i globen insmord i fingerfärg".
En annan var: "Hur fotbollen förändrade min syn på Angela Merkel".
Strejknovskiy och en annan kompis (låt oss kalla henne för Elsa), verkade lite taggade på Road Trip genom USA. Kul eftersom själva projektet är svårt att sätta i land. Vi for hem klockan 04.00 men var inte särskilt trötta så vi sladdade runt lite med bilen.


Det där lilla extrasladdandet med bilen fick jag betala för dagen efter. Ni kan nog lista ut med hjälp av bilden vad som hände...
På Söndagen hade vi match med GUIF, eftersom min häl inte läkt så stoppade jag i mig två alvedon innan. Vi vann mot Röbäck med 2-1 och jag tycker vi ser väldigt starka ut i år (tippar på en tredjeplats i serien). Jag däremot var ganska dålig i min position som ytterback, hälskadan gjorde att jag var lite rädd för att gå in i närkamper. Eftersom jag sprang mycket på tå på den foten har jag idag rejäl träningsvärk i vaden. Sen var det KJ-träning som jag tittade på. Såg väldigt bra ut, teknisk och fin fotboll. Självklart hamnade Eric i luven på Mitt och Tobleronen. Oddsen på det? Typ 1.2 gånger pengarna.
Sammanfattningsvis en rolig helg.

Presentation

Omröstning

Är Tom Kaulitz en dålig förebild?
 Ja
 Nej
 Nej, fast synd på matematiken bara

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards