Alla inlägg den 30 januari 2008

Av Mattias Pettersson - 30 januari 2008 22:43

Igår följde jag det republikanska primärvalet i Florida på CNN, kunde inte somna förrens 05.30 Jag ska nu gå ut med en projekted winner för republikanska partiet och det är John Mccain. Det enda reella hotet mot John Mccain är affärsmannen Mitt Romney som fick möta ett svidande nederlag igår, när han förlorade Florida med 5 procentenheter och därmed alla delegater till Mccain. Det enda som talar för Romney är att han har betydligt mer pengar kvar än Mccain och kan kampanja mycket hårdare i de övriga staterna.

Här är dock flera fakta som gör att Mccain är klart en frontrunner. Mccain har hittils ledit de nationella opiononsundersökningarna med 8-9 % och nu är det inte långt kvar till supertuesday. Giuliani kommer att hoppa av racet och allt tyder på att han kommer ansluta sig till Mccain och stödja honom (de delar samma syn på utrikespolitiken, slå till hårt mot jihad-fundamentalisterna). Huckabee är fortfarande kvar i racet och kommer slåss om samma röster som Romney nämligen de konservativa rösterna. Bland konservativa är Mccain nämligen inte lika populär, inte minst för att han röstat emot två förslag av Bush till skattesänkningar. Sedan har Mccain momentum nu efter segern i Florida.

Demokratiska valet då? Hillary Clinton vann en betydelslös seger i Floridas primärval igår. Florida har nämligen blivit straffat av demokraternas valkommision för att ha tidigarelagt primärvalet, (republikanerna i Florida får bara skicka hälften så många kandidater som brukligt). Men nu har John Edwards hoppat av vilket kan gynna Barack Obama, så därför säger jag att bland demokraterna är det "to close to call".

Förövrigt har Rudy Giuliani gjort århundrades sämsta valkampanj.

Dagens fråga, hur mäter man hur många kalorier man förbränner, egentligen?

Av Mattias Pettersson - 30 januari 2008 02:13

Har skött sig väldigt bra på GUIF-träningarna

Av Mattias Pettersson - 30 januari 2008 01:59

Allt går väl att resonera logiskt. Lyssna bara på den snälla mannen.

Intressanta kommentarer också, som den här:
"i like this video! its great lol and evolution....well ill just say..i did not come from a monkey!! sorry...i was created in gods image! lol and if evolution is real...why haven't we seen anything evolve yet...humans have been around for a while now and ya would think we may see some evidence of evolution....dosent even have to something big...just anything...yea hasnt happened and wont... great video!!!!! :D PRAISE GOD!!!! "

Presentation

Omröstning

Är Tom Kaulitz en dålig förebild?
 Ja
 Nej
 Nej, fast synd på matematiken bara

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards